Kotkan Nuoret Jouset jousiryhmä

Keskussairaalan kalliojuhlat 2019

Kotkan Nuoret Jouset jousiryhmä koostuu Kotkan seudun musiikkiopiston viulunsoitonopettaja Eija Vilkin entisistä ja nykyisistä oppilaista. Se on tullut tunnetuksi esiintyjäksi Kymenlaakson alueella ja konsertoi aktiivisesti sekä valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla. Suuremmissa konserteissa jousiryhmä soittaa kamariorkesterin kokoonpanossa vahvistusten avulla ja sen säestäjänä toimii pianotaiteilija Esa Ylönen.

Naistenpäivänkonsertti Karhulan Hovi 2019

Kotkan Nuoret Jouset on tehnyt kaksi levytystä, joista ensimmäinen julkaistiin kannatusyhdistyksen perustamisen kunniaksi ja toinen taltioitiin yhdistyksen 10-vuotisjuhlakonsertissa v. 2011.

Keskussairaalan kalliojuhla 2018

Viuluryhmä esiintyy eri järjestöjen, Pyhtään kunnan ja Kotkan kaupungin virallisissa tilaisuuksissa. Se on osallistunut menestyksellä kansallisiin ”Nuori soittaa” ja ”Nuori kulttuuri” tapahtumiin. Vuonna 2018 se valittiin Kymenlaakson edustajaksi Mikkelin ”Sounds”-tapahtumaan, jossa sille myönnettiin stipendi toiminnan tukemiseen. Sounds -raati arvioi esitystä seuraavasti: ”Orkesterin yleisilme oli raikas, eri-ikäisten soittajien huomioiminen toteutui plaseerausta myöten erinomaisesti. Sovitukset oli rakennettu osuvasti soittajien tason mukaan kunnianhimosta tinkimättä. Esityksestä heijastui lämmin yhteisöllisyys”.

Itsenäisyyspäivän juhla Steveco-areena 2017

Vuonna 2017 Kotkan Nuoret Jouset soitti mukana isossa Toivo Kuulan kamarimusiikin nuotin julkaisukonserttisarjassa, joka toteutettiin yhteistyönä Espoon, Porvoon ja Lapin musiikkiopistojen kanssa. Omia isoja konserttiprojekteja ovat olleet mm. Vivaldin neljä vuodenaikaa -konsertit Kotkan ja Haminan kirkoissa ja Stabat Mater -konsertti Pyhtään kirkossa v. 2019.  Kansainvälisiä konsertti -ja opintomatkoja viuluryhmä on tehnyt Salzburgiin, Pietariin ja Greifswaldiin. Jousiryhmällä oli kunnia pitää konsertti tasavallan presidentti Sauli Niinistölle tämän maakuntavierailullaan Kotkassa helmikuussa 2017. Keväällä 2018 jousiryhmä edusti Kotkan kaupunkia Greifswaldin kansainvälisillä ”Nordischer Klang”- musiikkifestivaaleilla.

Ystävien piirissä Kulttuuritalo Kymisuu 2018