Terhi Ignatius

Ensikosketukseni viuluun tapahtui 6-vuotiaana Kotkan seudun musiikkiopistossa Airi Koivukosken opastuksella. Harrastus muuttui vakavammaksi kiinnostukseksi ja opinnot eteni Sibelius-Akatemiaan, jossa opettajinani toimivat Päivyt Meller, Réka Szilvay ja Tero Latvala. Mestarikursseilla kävin täydentämässä opintojani ulkomailla mm. New Yorkissa ja Bledissä.
Opettaminen on myös lähellä sydäntä ja sitä olenkin tehnyt yksityisesti, Kotkan seudun musiikkiopistossa ja Pitäjänmäen musiikkiopistossa. Varhaiskasvatuksen puolta viulupedagogiikassa olen tutkinut Suzuki-koulutuksissa ensimmäisen ja toisen tason verran. Nautin myös työskennellä nuorien muusikon alkujen parissa ja pohtia miten saada heidän ääni kuuluviin luonnollisimmin, ergonomiaa unohtamatta.
Tällä hetkellä olen työllistänyt itseäni Freelance-muusikkona ja tykkään hyppiä genrestä toiseen pienistä kokoonpanoista isoihin sinfoniaorkestereihin.
Orkesterit missä minut on voinut bongata viime aikoina ovat mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Vantaan viihdeorkesteri ja Avanti!-kamariorkesteri. Ensi kesänä hyppään Savonlinnan oopperajuhlaorkesteriin soittamaan ihania oopperaklassikoita Aidaa, Toscaa ja Carmenia.
Katariina Almgren
Katariina Almgren valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta vuonna 2020. Kotkalaissyntyinen viulisti aloitti opintonsa Kotkan seudun musiikkiopistossa Eija Vilkin johdolla ja jatkoi opintojaan Seppo Tukiaisen ohjauksessa Sibelius-Akatemialla. Katariina on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla. Solistitehtävien lisäksi hän nauttii kamarimusiikin soittamisesta, orkesterityöstä sekä opettamisesta. Hän on toiminut vakituisena opettajana Kotkan Nuorten Jousten jousileirillä vuodesta 2011 ja on viime vuosina soittanut useissa Suomen orkestereissa. Esiintymiskokemusta on kertynyt kotimaassa ja ulkomailla musiikkifestivaaleilta, kuten Turun musiikkijuhlat, Musica Nova, SibaFest, Janáček Music Festival, Summit Music Festival, Heinäveden musiikkipäivät ja Loviisan Sibeliuspäivät. Katariina on myös tehnyt lukuisia konsertteja eri artistien kanssa yli genrerajojen. Opintojen varrella tärkeitä vaikuttajia ovat olleet Gabrielle Lester, Timo Koskinen, Teemu Kupiainen, Keijo Aho ja Johannes Meissl. Suomen Kulttuurirahasto on ystävällisesti tukenut Katariinaa hänen opinnoissaan.
Pinja Suojoki

Pinja Suojoki aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Kotkan-seudun musiikkiopistossa. Musiikin into ja ilo vei hänet opiskelemaan improvisointia Pop ja Jazz Konservatorioon Helsinkiin vuonna 2002. Sieltä hän valmistui muusikoksi vuonna 2005. Opinnot saivat jatkoa Stadin Amk:ssa josta hän valmistui Musiikkipedagogiksi. Opintojen aikana hän työskenteli Kymen Konservatoriossa viulunsoiton opettajana. Opinnot lopulta veivät hänet Aarhusiin, Royal Academy of Musiciin mutta mielenkiintoiset työt veivät voiton ja hän keskittyi freelancerina toimimiseen. Hän työskenteli useamman vuoden Kööpenhaminan Tivolissa teatterimuusikkona sekä useassa jazz kokoonpanossa.
Pinja Suojoki on soittanut monien artistien kanssa mm. Cheek, Korpiklaani, Jonne, Six Inch ja tehnyt ulkomaankiertueita heidän kanssaan. Kuulet hänen soittoaan usean artistin levytyksissä, sekä olet varmasti nähnyt hänet lukuisia kertoja Tangomarkkinoilla Suomen iskelmä tähtien kanssa.
Nykyisin hän työskentelee International School of Musicissa sekä Musaamossa pääkaupunkiseudulla.
https://www.youtube.com/watch?v=Sn2w_C1Z3dg
https://www.youtube.com/watch?v=hmoU7xa5NnA
https://soundcloud.com/pekoralpoets
Johannes Raikas
Johannes Raikas opettaa kontrabassonsoittoa Kotkan seudun musiikkiopistossa sekä soittaa kontrabassoa Kotkassa ja Kouvolassa toimivassa Kymi Sinfoniettassa. Kotkaan hän tuli vuonna 2011. Aikaisemmin hän on ollut opettajana lukuisissa musiikkiopistoissa Uudellamaalla, Riihimäellä ja Lahdessa. Johanneksen kontrabasso on ollut luomassa pohjaa useimpien maamme ammattiorkesterien sointiin, toisiin tilapäisesti ja toisiin pysyvämmin. Kontrabasso-opintonsa Johannes on tehnyt Lohjan musiikkiopistossa, Helsingin konservatoriossa, Essenin Folkwang-korkeakoulussa ja Dortmundin Orchesterzentrumissa. Silloin, kun hän ei pitele bassoa käsissään, hän saattaa olla joko juoksemassa tai puuhastelemassa kuorotoiminnan parissa.
Joni Tilli

Joni Tilli on opiskellut pianon- ja urkujensoittoa Kotkan seudun musiikkiopistossa. Klassisen soolomusiikin lisäksi Joni on soittanut paljon orkestereissa ja bändeissä ja tutuksi ovat tulleet myös kevyt musiikki ja jazz. Erityisen lähellä Jonin sydäntä on musiikin sovittaminen ja Suomen Kulttuurirahasto myönsi Jonille apurahan 2015 elokuvamusiikin sovittamiseen uruille. Joni on soittanut varusmiessoittokunnassa ja työskennellyt mm. säestäjänä ja kanttorina. Nykyisin Joni opiskelee Turun yliopistossa lääketiedettä, soittaa koskettimia kurssibändi Sepsiksessä ja laulaa Turun yliopiston kuorossa.
Teemu Seppälä

Rytmimusiikin ammattilainen vuosien kokemuksella. Karhulasta lähtöisin ja Kotkan musiikkiluokkien kasvatti Teemu aloitti keikkailun jo 16-vuotiaana. Teemu on toiminut Freelance-muusikkona vuodesta 1996 lähtien ja on uransa aikana säestänyt lukuisia suomalaisia artisteja mm. Pepe Willberg Anna Hanski, Muska, Riki Sorsa, Milana Misic, Sami Saari, Pepe Ahlqvist, Heikki Silvennoinen, Pave maijanen, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Osmo Ikonen
Opettajuus on ollut aina sydäntä lähellä ja opinnot opettajuutta kohti alkoivat 2001 Pop&Jazz Konservatoriolla. Tämän jälkeen Metropolian AMK:ssa 2005 lähtien, josta Teemu valmistui Laulupedagogiksi vuonna 2011.
Valmistumisen jälkeen laulunopetustyötä Järvenpäässä, Vantaalla, Helsingissä sekä Kotkassa kunnes 2012 Teemu muutti takaisin kotiseudulleen ja perusti yksityisen musiikkikoulu BandBoxin.
Tällä hetkellä oman musiikkikoulutyön ohella Teemu toimii peruskoulun ja lukion musiikinopettajana.
”On tosi mukava olla mukana jousileireillä tasoittamassa kuilua taidemusiikin ja rytmimusiikin välillä ja innostamassa oppilaita sekä opettajia rytmimusiikin saloihin”
Hanna Silvennoinen
Hanna Silvennoinen aloitti sellonsoiton opinnot Käpylän musiikkiopistossa, Helsingissä. Opinnot jatkuivat Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa ja sen jälkeen Liettuan musiikkikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2010. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Rimantas Armonas, Gert von Bülow, Anja Maja, Heikki Pekkarinen, Heikki Rautasalo sekä Roi Ruottinen. Vuodesta 2010 lähtien hän on asunut Saksassa ja toimii tällä hetkellä freelance-muusikkona sekä sellonsoiton opettajana Greifswaldin musiikkiopistossa, Pohjois-Saksassa. Hän on aktiivinen kamarimuusikko ja on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa sekä Aasiassa. Erityisesti tango-musiikki on lähellä Hannan sydäntä. Vuosina 2018-2021 hän työskenteli Mongolian filharmoniassa Ulan batorissa ja on sittemmin palannut takaisin Saksaan. Kamarimusiikin- sekä sellonsoiton mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Arne Balk-Møller, Oleksandr Bondurianskyi, Enrico Bronzi, László Fenyö, Wofgang Klos, Erkki Lahesmaa, Jeroen Reuling ja Peter Schuhmayer. Kotkan nuorten jousten leirillä Hanna on opettanut vuodesta 2015.
Roosa Halinen
Roosa Halinen opiskeli viulunsoittoa lähes 15 vuoden ajan Kotkan seudun musiikkiopistossa Eija Vilkin johdolla. Viimeisinä opistovuosina hän vaihtoi pääaineen klassiseen lauluun, jota opetti Leena Arffman. Hän suoritti muusikon tutkinnon v. 2018 Tampereen konservatoriossa ja opiskelee tällä hetkellä Tampereen AMK:ssa musiikkipedagogin linjalla Satu Sippolan johdolla. Hän lauloi Kotkan Nuorten Jousten solistina Greifswaldin Nordischer Klang -musiikkifestivaaleilla vuonna 2018 sekä Pergolesin Stabat Materin solistina vuonna 2019. Kymi Sinfoniettan Nuorten solistien konsertissa hän lauloi keväällä 2019. Syksyllä 2019 esitettiin Tampereen musiikkiakatemian ja Valkeakosken teatterin yhteistyöproduktiona Ilkka Kuusiston säveltämä Muumiooppera, jossa Roosa esitti Niiskuneidin roolin.
Tanja Wägar

Tanja Wägar on aloittanut viulunsoiton opiskelun 8-vuotiaana Kotkan seudun musiikkiopistossa Eija Vilkin johdolla. Musiikkiharrastus on jatkunut musiikkiopistosta valmistumisen jälkeen läpi elämän, ja hän on vuosien varrella soittanut mm. Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterissa, Helminauhasinfonikoissa, Kotkan Nuorissa Jousissa, A.S.T.E. -kvartetissa sekä useissa pienimuotoisemmissa kokoonpanoissa. Kotkan Nuorten Jousten toiminnassa Tanja on ollut mukana vuosien varrella eri tavoin. Tällä hetkellä luokanopettajan ja koulunjohtajan työnsä ohella hän osallistuu aktiivisesti Kotkan Nuorten Jousten toimintaan hallituksen sihteerinä ja vuosittaisen viululeirin toiminnallisena johtajana, kahden nuoren viulistin äitinä sekä soittajana.
Sinikka Meyer
Sinikka Meyer on toiminut Kotkan seudun musiikkiopistossa viulunsoitonopettajana syksystä 2010 alkaen. Hän opettaa myös alttoviulunsoittoa sekä johtaa Tempo tenavat- jousiorkesteria. Hän valmistui yhtye- ja orkesterimuusikoksi Jyväskylän ammattiopiston konservatoriosta vuonna 2004 pääaineenaan viulu. Viulunsoitonopettajaksi hän valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta vuonna 2010 Anatoli Melnikovin johdolla. Ennen ammattiopintojaan hän on ollut mm. Reijo Tunkkarin ja Sirpa Lannes-Tukiaisen oppilaana. Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintojen opinnäytetyönään hän järjesti parityönä viulu- ja musiikkileikkikoululeirin. Hän on opettanut viulun- ja alttoviulunsoittoa Kotkan Nuorten Jousten järjestämillä kesäleireillä vuodesta 2011 lähtien.