Salzburg 2007

Mozartin maisemissa – Kotkan Nuoret Jouset Salzburgissa huhtikuussa 2007

Salzburg 2007 Mozartin patsaalla
Salzburg 2007 konsertti Mozartin patsaalla

Kotkan Nuoret Jouset matkustivat viisipäiväiselle kulttuuri-, konsertti- ja opintomatkalle Salzburgiin huhtikuussa 2007. Ryhmän johtaja, viulunsoitonopettaja Eija Vilkki oli suunnitellut, järjestänyt ja valmistellut matkaa lähes vuoden. Nuoret soittajat olivat harjoitelleet ahkerasti matkaa varten sekä omia soolokappaleita että ryhmän yhteisiä kappaleita. Mukana matkalla olivat myös pianisti Esa Ylönen, sellisti Alexei Kalatchev sekä joukko soittajien vanhempia.

Eija ja Alexei
Salzburg 2007

Eija Vilkin entinen oppilas Liisa Hovi järjesti Salzburgissa kotkalaisviulisteille soittotunteja Mozarteum-yliopiston opettajan johdolla. Matkan kulttuuriosuuteen kuului vierailuja Salzburgin lukuisissa museoissa. Tutuksi tulivat niin Mozartin synnyintalo kuin myöhempi kotikin sekä erilaiset taidemuseot ja kirkot. Ryhmä sai myös nauttia kahdesta upeasta konsertista: ohjelmassa oli Mozartin kamarimusiikkia Mirabell-palatsissa sekä Orffin Carmina Burana kuuluisassa Festspielhausissa usean sadan esiintyjän voimin toteutettuna.

Kotkan Nuorten Jousten ensimmäinen oma esiintyminen matkalla oli ulkoilmakonsertti Mozartin patsaalla. Mozartin riemullisen Pienen yösoiton jälkeen aurinkoiseen kevätiltaan kaikuivat Oskar Merikannon ja suomalaisten kansanlaulujen sävelet. Illan kruunasi yhteinen juhlaillallinen Euroopan vanhimmassa ravintolassa St. Peter Stiftskellerissä.

Matkan viimeisenä iltana Nuoret Jouset konsertoi Christuskirchessä, Salzburgin luterilaisessa kirkossa. Ohjelman pääpaino oli suomalaisessa musiikissa, jota kuultiin sekä sooloesityksinä että koko ryhmän esittämänä. Yleisön joukossa oli mm. useita itävallansuomalaisia, jotka nauttivat kuullessaan suomalaista musiikkia ja tavatessaan suomalaisia.

Salzburg 2007
Salzburg 2007 konsertti Christuskirchessa