Vanhempien näkökulma

Kun nuorin lapsistamme vuonna 1995 halusi aloittaa viulunsoiton harrastuksen, toivoimme, että se toisi hänelle onnistumisen elämyksiä ja opettaisi pitkäjänteiseen tekemiseen. Näin tapahtuikin vahvaan pedagogiseen ja yksilöllisyyden näkemykseen perustavan opettajan Eija Vilkin johdolla ja vanhempien täydellä tuella. Myöhemmin myös kaksi nuorempaa sisarusta seurasivat isosiskon jalanjälkiä ja viulunsoitosta tuli koko perheen yhteinen asia.

Innokkaan opettajan ja aktiivisten vanhempien avulla perustettiin vuonna 2001 Kotkan Nuoret Jouset ry. Ajatuksena oli yhteistoiminnallinen oppiminen, yhdessä tekeminen. Omien lastemme mukaan yhdessä ryhmän kanssa soittaminen, leirit ja matkat ovat olleet viulunsoitonharrastusta kantava voima. Sieltä on ammennettu voima pitkäjänteiselle harjoittelulle.

On ollut hienoa nähdä omien lasten harrastus läheltä onnistumisineen ja pettymyksineen. On myös ollut ilo nähdä koko ryhmän kasvaminen ja kehittyminen niin iällisesti kuin taidollisestikin. Tämä on ollut mahdollista osallistumalla aktiivisesti mm. viululeirien, matkojen ja esiintymisten valvontatehtäviin, kuljetuksiin ja milloin mihinkin muonitustehtäviin, letunpaistoa unohtamatta. 

Olemme ylpeitä siitä, että olemme omalta osaltamme saaneet olla mukana tukemassa itseään ja muita kunnioittavia, määrätietoisia ja luovia nuoria. Vanhempina olemme saaneet paljon uusia ystäviä ja valtavia tunne-elämyksiä. Viulunsoitto ja musiikki tulee aina olemaan tärkeä asia perheellemme. Toivottavasti jatkossakin löytyy aktiivisia vanhempia tähän antoisaan viulunsoittoharrastusta tukevaan toimintaan. 

Minna ja Ari Paavola
kolmen viulistin vanhemmat

Jousiorkesterileirillä Fredrikstadissa 2006